Белоградчишките скали едно от 7-те чудеса на света

"...Аз съм българче обичам, нашите планини зелени..."
Post Reply
Аватар
forumadmin
Site Admin
Мнения: 546
Регистриран на: Нед Мар 28, 2004 11:30 am
Местоположение: Пред pc-to!
CONTACT:

Белоградчишките скали едно от 7-те чудеса на света

Мнение от forumadmin » Пет Яну 23, 2009 5:07 pm

Официалната кампания за популяризирането и набирането на повече гласове за избирането на Белоградчишките скали за едно от 7-те природни чудеса на света започна днес.

Още през 2007-ма година българският природен феномен е включен в уникалната класация на фондация „Дъ ню севън уондъс".

След гласуване в интернет Белоградчишките скали остават като едно от 271-те природни забележителности, претенденти да станат едно от 7-те природни чудеса и света.

До 7-ми юли тази година трябва да бъдат избрани 77 природни феномена, които да продължат да се състезават в надпреварата. Официално кампанията се очаква да приключи през 2011 г.

След създаването на българския инициативен комитет в подкрепа на Белоградчишките скали на 7 януари тази година, вече може официално да се гласува за скалния феномен.

Изображение

Всеки може да даде гласа си на официалния сайт на кампанията www.new7wonders.com. Линк към сайта на кампанията може да бъде намерен и на страницата на Държавната агенция по туризъм, която беше първата национален организация, която се включи в инициативния комитет.

Белоградчишките скали се състезават в категория пещери, скални образувания и пещери заедно с още 12 обекта от Европа, сред които планината Олимп, езерото Балата, Везувий.

Годишно около 90 хил. души посещават това българско скално чудо. Целта на кампанията е не само да се популяризират Белоградчишките скали, но и да се привлекат много повече любители на природата да посетят нашата страна.

Кампанията минава под мотото „Тези скали изглеждат сякаш са докоснати от Господ".

Post Reply